Vinylgolv, plastgolv eller plastmatta... som man brukar säga ”kärt barn har många namn”. Det finns oftast många olika namn på något som är populärt, så också på vinylgolvet som är en av de populäraste golvmaterialen idag.

Det är inte så svårt att förstå varför eftersom vinylgolv verkligen har många skepnader, former, kulörer och mönster där du kan hitta utseenden som trä i alla dess former och träslag, sten, skiffer och betong bara för att nämna några.

Vill du ha ett mörkt och klassiskt, ett färgstarkt eller ett just och modernt golv? Variationerna är verkligen oändliga när det gäller vinylgolv.

Det finns många fördelar med att välja ett vinylgolv. Förutom alla variationsmöjligheter så är vinylgolvet mjukt att gå på, slitstarkt och lätt att underhålla och städa. Det som kännetecknar ett bra vinylgolv är att det är ftalatfritt för en bättre miljö, står emot slag och vatten, det ska vara brandsäkert, ljuddämpande och slitstarkt. 

Har du svårt att hitta din favoritdesign? Vi på 3L Golv kan vinylgolv och vi hjälper dig gärna att hitta ett utseende och design som passar dig och ditt företag.

Kontakta oss på 3L Golv AB om du är intresserad av en offert på vinylgolv. Tel: 08-519 314 00

Vinylgolv pentry på Klarna Bank golv av 3L Golv AB

Vinylgolv Cerulon från Bolon
Cerulean, vinylgolv från Bolon (Bild: Christian Gustavsson)

Vinylgolv på kontor