Det finns många fördelar med textilgolv. Ett textilgolv dämpar stegljud och buller betydligt bättre än släta och hårda golvbeläggningar. Störande ljud och buller är vanligt i kontorsmiljö, vilket gör att textilmattor är speciellt lämpliga eftersom man förändrar rumsakustiken och sänker ljudnivån så att arbetsmiljön förbättras. Förutom den sänkta ljudnivån så är textilgolv mjuka och ger en dämpande effekt att gå på vilket skonar både fötter, leder och rygg i den dagliga arbetsmiljön.

Textilmattor finns idag i en mäng olika utföranden, kulörer, mönster och design och kan läggas från rulle eller som plattor. En fördel med textilplattor är att de enkelt kan bytas ut om en olycka är framme och mattan skadas. Plattorna kan också enkelt bytas om man vill att rummet ska få en ny färgdesign.

Det finns idag tre olika typer av textilmattor. Tuftade mattor. Vävda mattor och nålfiltsmattor. Dessa används förutom i bostäder även i offentlig miljö såsom kontor, restauranger, hotell, varuhus, banker och fartyg etc.

Hur är det då med underhåll, städning och damm för textilgolv?
Tidigare har man pratat om allergirisker i samband med textilgolv, men med dagens moderna textilgolvsmaterial och städutrustning så ser man inte det längre som ett problem. Man har gjort tester där man sett att damm i inomhusmiljön binds i textilmattan istället för att virvla fritt i luften. Dammet som binds i mattan kan sedan enkelt städas bort.

Kontakta oss på 3L Golv AB om du är intresserad av en offert på textilgolv. Tel: 08-519 314 00

Textilgolv på Klarna Bank utfört av 3L Golv
Textilgolv
Textilgolv med mönster