Linoleumgolv

Linoleumgolv som golvmaterial

 

Linoleumgolv är ingen ny företeelse utan en gammal beprövad produkt. Linoleum har funnits sedan 1860 och på över 150 år så har linoleumgolv lagts på en ofantlig massa kvadratmeter golv sedan dess.

Linoleumgolv är miljövänligt eftersom det är en ren naturprodukt som dessutom inte innehåller lösningsmedel. Linoleum består av linolja, trämjöl, kalkstensmjöl och kåda som blandas och kokas ihop till linoleum som sedan läggs på en väv av jutefiber. Linoleum har fantastiska egenskaper eftersom det är ett mjukt och skönt golv att gå på och samtidigt otroligt slitstarkt.

Ett linoleumgolv är lättstädat och väldigt lätt att underhålla. Efter ett antal år så blir linoleum slitet och precis som andra golvmaterial behöver golvet underhållas.

En av de stora fördelarna med linoleum är att det inte alltid behöver bytas ut. Smårepor och mindre märken har en förmåga att "självläka" eftersom oxidationsprocessen som startar när man blandar linolja och harts fortsätter i det färdiga golvet. Linoleum går dessutom alldeles utmärk att slipa och renovera för att förlänga golvets livslängd och det till en betydligt billigare kostnad än vad det kostar att lägga ett nytt golv.

Den vanligaste varianten av linoleumgolv är den som läggs från rulle, men det krävs oftast en erfaren golvläggare för att lägga en linoleummatta.

Linoleumgolv finns även som golvplattor och det vanligaste mönstret på plattorna är schaktrutigt, men linoleumplattor kan även läggas i flera olika mönster beroende på vilken design och effekt du vill få fram. Det finns ett stort urval av linoleumgolv idag, du hittar över 300 färger och i mer än 12 olika strukturer att välja mellan.

Kontakta oss på 3L Golv AB om du är intresserad av en offert för att lägga linoleumgolv. Tel: 08-519 314 00